onsdag 31. august 2011

Min, endelig!

For en liten stund siden gjorde jeg et aldri så lite dypdykk i lommeboka, og kjøpte meg noe jeg hadde ønsket meg veeeldig lenge... Nemlig denne lampen fra Bestlite! Elsker det tidløse designet -dette er en venn for livet! He he :) Penere lampe må ihvertall jeg lete lenge etter! Den har alt!
Ha en super kveld alle dere som titter innom! Kjempekoselig med kommentarene dere legger igjen, jeg blir så glad :) Jeg skal forresten ikke male det skapet! Finner noe annet å male istedet ;)
Klem!

fredag 26. august 2011

Male eller ikke male?

Det er det som er spørsmålet! Har så lyst til å male dette fiiiine gamle søte skapet i en annen farge, men har ikke peiling på hvem farge.. Kanskje en litt varmere farge kanskje?! Hmmm.. Fargevalg er vanskelig! Jeg er uansett veldig glad i dette skapet da. Er så mange fine detaljer. Liker spesielt godt den lille nøkkelen! Og så er det jo så funksjonelt! Passer like godt inn på badet, soverommet eller gangen. Det henger for tiden i stua her :)
 God helg til alle som titter innom!
Her er det straks natta. Opp tidlig på jobb imorgen :)
Snork!

torsdag 25. august 2011

Gult er kult!

Se hva jeg har fått!! :) Og jeg som er så glad i prikker da gitt! Er ikke disse søte?? Jeg ble så glad da jeg fikk de. Er noe av de kuuleste kaffeserviset jeg noen gang har sett ihvertfall! (og det er gammelt såklart, sikkert vært i familien i 50år).

tirsdag 23. august 2011

Klyp i vei!

Er ikke disse søøøte? Kom over de på rafens her om dagen. Det er jo i utgangspunktet klesklyper, men jeg bruker de til mye mer enn det :) Som å samle ark eller klype igjen teposer. Disse passer inn overalt (ihvertfall hjemme hos meg) Og så fine farger da gitt!

God kveld i stua til deg!
Klem fra Monica :)

fredag 19. august 2011

Litt nytt!

Har siklet på disse tallerknene lenge (ikke bokstavelig talt altså), og nå har jeg "endelig" fått de i hus :) Hurra! Bruker de hver dag, og det er vel en liten fare for at jeg aldri kommer til å bruke de hvite kjedelige tallerknene mine fra IKEA igjen. Disse er derimot fra Rice, et av mine desidert favorittmerker, og er kjøpt på rafens.

Dagens middag! Bulgurhvete, salat og vårruller. Men vårullene var ikke pene nok til å bli med på bildet ;) Men det var veldig godt da!
Blanke og fine! Me looove...

På tide å hoppe i seng igjen gitt. Dagen har bare flydd avgårde! Skal tidlig opp på kurs på skolen imorgen. Men har hatt en koselig kveld sammen med kusina mi da, med kakao! Begynner å bli sesong for det igjen nå merker jeg. Og det liker jeg :) hi hi
God helg!!


torsdag 18. august 2011

Nok en dør...

Må bare vise frem en dør til fra hytta. Denne er meget forsegjort, og står i tillegg i stil til det andre dekorerte. Det som skiller denne fra alt annet, er at speilene er rosemalte! Det er jo litt gammeldags, men her på hytta passer det perfekt! Det er bestefaren min som har malt dette også :) Han var , som tidligere skrevet malemester, og var i tillegg utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo. Men rosemalingen stammer nok fra et rosemalingskurs han gikk på. Vi har mange fine rosemalte ting fra han :) Er veldig stolt av han!


Ha fortsatt en fin kveld, alle som titter innom! :)

tirsdag 16. august 2011

Utfordring: sort!

Jeg har ikke mye sort i interiøret mitt, men litt har jeg. Så da slenger jeg meg med i konkurransen. Her er mitt bidrag i Sukkertøy for øyet sin fargeutfordring!

Da ble det litt av hvert! Dior neglelakk. Den fineste (og dyreste, selv om jeg kjøpte den på 70%) skinnveska jeg noen gang kommer til å eie. Morsomt bilde kjøpt på bruktbutikken -i sort ramme. En kopps-presskanne fra Bodum. Svarte hunter støvler med den tavlemalte inngansdøra i bakgrunnen.

Ha en strålende kveld :)

mandag 15. august 2011

På skattejakt!

Hmmm.. Hva gjemmer seg i denne mon tro?? Fant denne under masse skrot oppi en gammel kiste, gjemt innerst på det ene soverrommet på hytta. Ahh spennende :)

HVA? En Kurér radio?? Fra 50-tallet!? For et funn!!!

 Fantastisk skinn imitasjon..

 Håndtak må man ha!

 Her kan du tune inn på langbølge, mellombølge, kortbølge eller fiskebølge!

 Denne meget eksklusive radioen ble kjøpt av min oldefar for 60 år siden. Det er så utrolig morsomt, rørende og spennende å finne igjen slike gjenstander. Her på lappen under står det blandt annet at "det er forbudt å overdra apparatet til lytter uten kringkastingskort". Ahh good old times :) Hva kan jeg si, ekte kvalitetsprodukter går aldri av moten! (ihvertfall ikke hos meg, hi hi)

Klem fra Monica!

søndag 14. august 2011

Hytte med sjel...

Velkommen inn i den gamle hytta vår langt oppe på fjellet! Her er det alltid så fredsomt og deilig å være. Det er alltid godt å komme opp hit å leve litt primitivt en gang i blandt. Uten bilvei til døra, strøm og innlagt vann! Det er hytta si det :) Den har vært i familen i flere generasjoner, og full av gamle skatter, som jeg gjerne skulle tatt med meg hjem, he he. Men det får jeg ikke lov til! (og jeg skjønner jo det da) På fredag da vi kom opp var det så fint vær at vi fikk gjort unna all vedbæring + litt til... :)

 ...Som for eksempel å ta en liten pause fra vedbæringen, med non stop og peanøtter i denne utrolige fine bollen :)

 og å klippe gresset!

Da solen sto opp over fjellet i øst ble det lyst nok til å knipse noen bilder inne også! Her er kjøkkenvinduet (med en nydelig utsikt som ikke kommer så godt med på bildet da). Jeg digger disse "snuppete" gardinene som tar deg tilbake flere tiår.. Kjøkkenskapene under benken er malt av bestefaren min. Han var både malermester og en flink kunstner, og står for flere av "utsmykningene" på hytta. Noe som er med på å gjøre den til noe helt eget..

Utslagsvask er både praktisk og utrolig kult :)
Døra er malt i samme mønster som skapene. Den er gammel og slitt, men hva gjør vel det? Og at det ikke finnes en eneste slik dør til i hele verden, gjør den bare enda mer spesiell :)

Det var dagens nostalgi fra meg! Flere bilder kommer imorgen :) 
Nå må jeg svinge meg rundt å gjøre alt klart før en ny uke starter imorgen tidlig.
God natt :)


torsdag 11. august 2011

Bære ved...

Vi reiser på hytta i helgen for å bære ved (og for å gå turer og kose oss litt også da). Idag har vi lasta bilen stapp full, og imorgen går turen laangt oppover i Vassfaret! Får håpe "kassa" ikke "koker over", for nå er den rimelig baktung. Satser på at værmeldingen stemmer, og at været blir bra, så jeg får tatt noen fine bilder innimellom all bæringen! He he... Skal bli deilig å komme opp på fjellet nå, etter en hektisk uke her hjemme :)

Ønsker alle som titter innom en strålende helg!
Klem fra meg :)

onsdag 10. august 2011

En kjapp kaffe!

Jeg har nylig gått til innkjøp av en melkeskummer! For en investering :) Jeg synes ikke vanlig kaffe en noe godt i det hele tatt, og må som regel ha masse melk og sukker oppi, og gjerne noe skjokolade greier også. Men nå kan jeg lage min egen cappuccino eller kaffe mocca hjemme på kjøkkenet, og med det skummet på toppen blir den jo bare helt himmelsk! (Kanskje ikke så sunn men, pytt pytt)

Nå går ferden videre på jobb for min del.
Ha en fin kveld alle som titter innom! :)

tirsdag 9. august 2011

Sukkersøt Sukkerskål

  Er ikke denne fin? Jeg kjøpte den sist jeg var på brukthandelen. Jeg var ganske kjapp da jeg fikk øye på den i  andre enden av rommet. Svisj! Der var den trygt i min hånd. Ahh jeg digger den :) Jeg bruker den til å ha sukkerbiter i. (litt synd jeg aldri bruker sukkerbiter men)
Ekte norsk keramikk dette!

En liten klype i sølv som en liten piff på toppen :)

Nå er det straks natta på meg. Jeg har hatt en spennede dag på skolen, og en morsom kveld på jobb. Tiden flyyyyr... Skulle ønske døgnet hadde et par timer ekstra på kvelden :)
Good night!

mandag 8. august 2011

Yammi!

 Nå har jeg den endelig i hus! "the hummingbird bakery" kakeboken :) Her er det utrolig mange helt fantastiske himmelske oppskrifter på alle kaker man kan drømme om! Mmmmmmm.... Idag prøvde jeg meg på sjokoladekjeks. De ble veldig gode, og veeelig mektige. Det holder lenge med bare en! Puh...

 Et gavetips kanskje?! Neste gang skal jeg lage de litt mindre. De ble akkurat for store til å få de ned i et norgesglass. (For det var det som egentlig var planen ;))

Deilige og myke inni... Smelter på tungen...
Det var dagens luksus gitt!
(den søte tallerkenen er loppisfunn, mens den blå sukkerskålen bak var et megakupp på brukthandelen, flere bilder av den kommer. En av mine små stoltheter den sukkerskåla der!)

Ha en fin kveld alle sammen! :)

søndag 7. august 2011

Gjenbruk!

Etter å ha tittet rundt omkring og overalt (føles ihvertfall sånn), falt valget til slutt på de gamle opprinnelige knottene på kommoden. Det ble egentlig bedre enn jeg først trodde, og nå er jeg overraskende fornøyd :) Og slik ble det :

 Jeg var litt redd for at plastdelen på knotten ville virke veldig gul i forhold til tapeten, og se møkkete ut. Men istedet syns jeg heller den tar opp litt av det gule i tapeten og skaper en kul effekt :) Jeg liker det jo litt "gammelt".

 

torsdag 4. august 2011

Utetid

 Vi er selvforskynte med tomater og agurk i år. Eller, vi venter fortsatt på tomatene, men har allerede fått noen agurker :)


 Masse tomater!!

 Sjekk ut de nye balja jeg kjøpte her om dagen! Og den kan brukes til så mangt. Elsker fargen! (og den er fra rice)

Disse Blylodd-cupcakes'ene er jo bare supersøte!!
(også fra rice)